Author Topic: Personel5.com - Kamu Personel ve Memur Alımı hakkında bilgiler  (Read 1494 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2646
    • View Profile
Personel5.com - Kamu Personel ve Memur Alımı hakkında bilgiler

Devlete ait kamu kurumlarında işe girmek ve buralarda ömür boyu çalışmak hemen hemen herkesin hayali. Vatandaşlar devlete kapağı atmanın peşinde ancak maalesef her vatandaşın hayali gerçek olamıyor. Bilindiği üzere devlet kamu personel ve memur alımlarını KPSS yani kamu personeli seçme sınavı ile gerçekleştiriliyor. Her yıl düzenlenen bu sınavda başarılı olan adaylar sonrasında söz konusu kurumun düzenlediği mülakatta da başarılı olurlarsa o kurumda işe başlıyorlar.

Neden herkes kamuda çalışmak istiyor? Öncelikle kamuda memur olarak çalışmaya çok rahat gözüyle bakılıyor. Her ne kadar devlet artık bu rahatlık bitecek dese de kamuda çalışanlar bir hayli rahat. Kadrolu olarak işe başlayanların kovulma sıkıntısı yok yani işiniz garanti. Maaş şu an için Türkiye şartlarına göre iyi durumda. Tabi ki bunun yanında resmi tatil izinleri ve ikramiyeler de olunca kamuda memur olarak çalışmak herkesin tercihi haline geliyor.

Devlet personel alımı için her yıl KPSS yani personel seçme sınavı düzenleyerek adayları sisteme çağırıyor. Şansını denemek isteyen adaylar bu sınava girerek yeterli bir puan alır ve başarılı olursa sonrasında memur olarak çalışmak istediği kuruma iş başvurusu yapıyor. Eğer mülakat ve diğer görüşmeler de başarılı geçerse aday söz konusu kurumda çalışmaya başlıyor ancak bu yine de uzun ve zorlu bir süreç.

KPSS ile kendini yeterli kılan adayın memurlar ilan kapsamında çalışmak istediği kurumun personel alımı yapıp yapmadığını görmesi gerekiyor. Eğer istediği kurum memur alımı yapıyorsa ve aday kurumun istediği yeterli puana sahip ise iş başvuru tarihleri arasında kurumun duyurduğu yönergeleri izleyerek iş başvurusunu gerçekleştiriyor.

Türkiye çapında memur alımı şu günlerde tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle de seçimlerin yaklaşması ve en büyük sorunun işsizlik olması hükümeti personel alımına itiyor. Dolayısıyla memur alımının yoğun olduğu bir süreçten geçiyoruz. Kamuda iş arayan ve kamuda memur olmak isteyen adayların bu dönemi iyi değerlendirmesi gerekiyor zira seçimlerden sonra işçi ve memur alım hızı yavaşlayacaktır.

Kamu haberleri, kpss haberleri, emekli haberleri ve ekonomi haberleri için www.personel5.com adresini ziyaret edebilirsiniz.